Cégről

Cégről Pannon Bormíves Céh logo

Húsz éve az igényes borkedvelők szolgálatában

A szőlő-bor ágazatunk utóbbi két évtizede a világ élvonalához való gyors felzárkózás és a versenyképes magyar bor megteremtésének az időszaka. Mi is ennek a sok változást hozó folyamatnak a részesei vagyunk.

A céget lányaimmal alapítottuk 1991-ben, de ezt megelőzően, már 1966-óta készítek borokat. Pincénk a kisebb, a "kézműves" borászatok egyike. A palackozást - elsőként a borvidéken - az 1994-es borainkkal kezdtük. 2000-ben lecseréltük a hordóállomány felét saválló acéltartályokra, ezzel megteremtettük a hűtött és irányított erjesztés feltételeit. Azóta reduktív és érlelt borokat egyaránt forgalmazunk. Az éves forgalmunk közel húszezer palack, mellette folyóbort is értékesítünk.

A kezdetektől fogva célunk az igényes borkedvelők, éttermek, szaküzletek, szállodák kiszolgálása. Mi abban hiszünk, hogy minden egyes borvidékünknek van értékteremtő ereje. Törekvésünk, hogy a szőlő természetes szépsége, a táj, a fajta, az évjárat sajátosságai egy-egy tiszta, egészségünket megőrző bort eredményezzen.

A borversenyek, a szakma elismerése mellett a fogyasztók véleményét is visszaigazolja az a hosszútávú együtműködés amelyet a régió vezető vendéglátóival, szaküzleteivel tartunk fenn. A hozzánk visszajáró hazai és külföldi vendégek jó véleménye nemcsak személyes siker, de a magyar bor dícsérete.