Rólunk

Top100 Borember - Magyarország legjobb borkészítői

Somodi Sándor

Gentleman magazin 2010. ősz

Letölt

A szőlő ízeit és értékeit kell megtartani a borban, ennél szebbet nem is lehet alkotni.

Azt mindig is tudta, hogy erdész vagy borász szeretne lenni, 1962-ben eldőlt, hogy utóbbinak szenteli életét. Első generációs szőlész-borász, családja hobbiszinten foglalkozott a szőlővel.

A budafoki Borászati Technikumban sajátította el a szakma alapjait, azt mondja, ragyogó tanárai voltak, kiváló szakemberek.

A tanulmányok befejezése után dönthetett, Szegedre vagy Tokajba megy ismereteit kamatoztatni, de mivel menyasszonya szegedi volt, a kérdés hamar eldőlt. Egy állami vállalatnál, a Dél-Alföldi Pincegazdaságnál kezdett dolgozni, ahol egészen 1993-ig tevékenykedett. Saját vállalkozását 1991-ben alapította, a hagyományok követőjének tartja magát, azt vallja, hogy a természetnél többet egy borász sem adhat. 1995 óta a Pannon Bormíves Céh tagja, hét hektáron gazdálkodik, és átlagosan 20-25 000 palack bort értékesít évente. Az ásotthalmi borász a jövőben is arra fog törekedni, hogy a naturális borokat mutassa meg a világnak.

2010. CSONGRÁD VÁROSI BORVERSENY, KÉT ARANYÉREM

← előző oldal