Pannon Bormíves Céh

Pannon Bormíves Céh alapító tagok

Bemutatkozunk

A Pannon Bormíves Céhet 1999-ben tíz nagy presztízsű családi pincészet alapította. Az alapító tagok célja nem csak a legmagasabb minőségű borok készítése, hanem az etikus magatartás megvalósítása is. Fontos feladatuknak tekintik a kimagasló minőségű magyar borok népszerűsítését és teljes mértékben elkötelezettek a kultúrált borfogyasztás meghonosítása iránt. Lényeges vonásuk az önkorlátozó rendszabályok önkéntes vállalása és az etikus magatartással együtt járó szabad betekintés pincéjükbe, egész szakmai munkájukba a szőlőtelepítéstől a bor készítéséig.

A céh tagjainak szakmai munkáját számos hazai és külföldi díj bizonyítja. Ennek szemléltetésére egy példa: Ma a magyar borászat legrangosabb elismerése az 1991-ben alapított Év Borásza, majd 1996-tól az Év Bortermelője díj. Ezt a díjat az elmúlt tizenhárom évben négy kivételével a céh tagjai nyerték el. Az elmúlt évek során a díjat számos kritika érte, de úgy gondoljuk, hogy összességében ennek ellenére a díjazottak névsora mind a szakma, mind a fogyasztók véleményét hűen tükrözi.

A Céh tagjai közül öten magas állami kitüntetésben részesültek. 1999-ben Szepsy István és Tiffán Ede szakmai munkásságuk elismeréseként a Magyar Köztársaság Középkeresztje kitüntetést vehette át. 2000-ben Árvay János, 2001-ben Gál Tibor és Gere Attila vehette át a Magyar Köztársaság Lovagkeresztje kitüntetést.

forrás: Pannon Bormíves Céh